Navigacija
SLO

Obveščamo vas, da je zaradi slabe vremenske napovedi, plesna predstava Dance Amore prestavljena iz danes 16. julija na jutri 17. julija 2018 ob 21.00 na Kongresnem trgu.

Sporočila za medije

DARKO BRLEK JE PREJEL RED ZA ZASLUGE

4.7.2018

150 festivalov sodeluje na vrhu Arts Festivals Summit 2018 v Ljubljani

13.4.2018
Med 11. in 13. aprilom se bo v Ljubljani na letnem vrhu festivalov umetnosti Arts Festivals SummitEvropskega združenja festivalov (EFA), ki ga gosti Festival Ljubljana, zbralo več 150 ustvarjalcev festivalov. V treh intenzivnih dneh bodo izmenjavali mnenja s kolegi ter predstavniki mestnih svetov, turističnih organizacij in kulturnih ustanov iz vse Evrope.

Preberi več »

Festival festivalov na VI. mednarodnem kulturnem forumu v Sankt Peterburgu

20.11.2017
16. novembra 2017 so se ključne osebe evropske festivalske industrije udeležile Festivala festivalov, kjer so razpravljale o kulturnem sodelovanju med Rusijo in Evropo. Posebno pozornost so namenili razvoju partnerskih odnosov med ruskimi festivali in Evropskim združenjem festivalov (EFA) ter pobudi EFFE: Evropa za festivale – festivali za Evropo.

Preberi več »

Srebrni red za zasluge maestru Valeriju Gergijevu

18.9.2017
Predsednik republike Borut Pahor je podelil srebrni red za zasluge maestru Valeriju Gergijevu. Dirigent svetovnega kova si je odlikovanje prislužil s prispevkom k plemenitenju slovenskega kulturnega prostora z vrhunskimi glasbenimi doživetji.

Preberi več »

Zaključek 65. Ljubljana Festivala

Letošnje jubilejno festivalsko poletje je bilo nedvomno nepozabno, žanrsko raznovrstno in nadvse uspešno. Preživeli smo ga v družbi velikih tujih in domačih umetnikov svetovnega kova.

Preberi več »

65. Ljubljana Festival

V slovenski prestolnici nas ponovno čaka kulturno obarvano poletje: Ljubljana Festival bo v svoji jubilejni 65. izvedbi gostil številna svetovno zveneča imena.

Preberi več »

Krepitev kulturnega sodelovanja z Rusijo

21.2.2017
Drugi dan uradnega obiska predsednika republike, Boruta Pahorja v Ruski federaciji je potekal 11. februarja v St. Peterburgu in je bil v prvi vrsti namenjen okrepitvi kulturnega in umetniškega sodelovanja med državama. Predsednik republike se je sestal z gubernatorjem Sankt Peterburga Georgijem S. Poltavčenkom, s katerim sta prisostvovala podpisu pisem o nameri o sodelovanju med Festivalom Ljubljana in Mariinskim gledališčem ter med Festivalom Ljubljana in Sankt Peterburško filharmonijo.

Preberi več »

NEPOZABEN UVOD V 65. LJUBLJANA FESTIVAL S KONCERTOM SLOVITEGA LONDONSKEGA KRALJEVEGA FILHARMONIČNEGA ORKESTRA, 9. FEBRUAR V UNIONSKI DVORANI V LJUBLJANI

2.12.2016
V Ljubljano prihaja eden najprestižnejših in najkakovostnejših filharmoničnih orkestrov na svetu – LONDONSKI KRALJEVI FILHARMONIČNI ORKESTER, ki se bo v brezčasni Unionski dvorani 9. februarja predstavil z izjemnim Beethovnovim programom. Koncert je darilo Sloveniji ob kulturnem prazniku pa tudi uvod v tradicionalni Ljubljana Festival, ki v letu 2017 obeležuje že 65. izvedbo. Edinstveni Londonski kraljevi filharmonični orkester, ki razproda večino svojih koncertov, predstavlja 70 let tradicije, zaradi svoje raznovrstnosti in visokih standardov pa ga uvrščajo med najbolj inovativne filharmonične orkestre na svetu. Vodilo Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra, ki sodeluje tudi s številnimi pop in rock legendami, ostaja izvajanje kakovostne vrhunske glasbe za široke množice poslušalcev po vsem svetu.

Preberi več »

PRIBLIŽUJE SE 24. MEDNARODNI GLASBENI CIKEL MLADI VIRTUOZI

4.10.2016
13. oktobra se s koncertom španskega pianista Leonela Moralesa Herrera in klavirskega tria Rupnik začenja že 24. glasbeni cikel Mladi virtuozi. Na trinajstih koncertih se bodo zvrstili nastopi več kot tridesetih mladih, obetavnih glasbenikov iz Slovenije in tujine. Cikel bo trajal do 20. aprila 2017. Vsi koncerti so brezplačni, potekali pa bodo v Viteški dvorani Križank.

Preberi več »

ZAKLJUČEK 64. LJUBLJANA FESTIVALA

9.9.2016
Tradicija, kakovost in svežina je bilo vodilo letošnjega festivalskega poletja, ki je bilo tudi tokrat dolgo, vroče in nadvse uspešno. Preživeli smo ga v družbi velikih umetnikov z vsega sveta. V skoraj treh mesecih se je zvrstilo več kot 120 raznovrstnih prireditev, ogledalo si jih je več kot 45.000 obiskovalcev. Na njih je sodelovalo okoli 2700 umetnikov iz več kot 30 držav. Pomembna novost letošnjega dogajanja je bila reka Ljubljanica, ki se je pridružila že tako pestremu naboru festivalskih prizorišč. Ljubljana Festival je namreč prvikrat potekal tudi na turističnih ladjicah, ki so ob nastopih študentov Akademije za glasbo v Ljubljani omogočale edinstven ogled mesta in prav posebno izkušnjo.

Preberi več »