Navigacija
SLO

Obveščamo vas, da je zaradi slabe vremenske napovedi, plesna predstava Dance Amore prestavljena iz danes 16. julija na jutri 17. julija 2018 ob 21.00 na Kongresnem trgu.

Predstavitev

ilia_foto

Dobrodošli med mladimi virtuozi!

Ko se zaključi poletni festival – se pričnejo Mladi virtuozi. In ko se zaključijo – se prične nov poletni festival. Festival Ljubljana že 25 let pripravlja glasbeni cikel, posvečen ustvarjalnosti mladih glasbenikov, ki pa so že okusili tako domače kot tuje glasbene odre ter dosegli zavidljive rezultate na različnih pomembnih glasbenih tekmovanjih.

Prav njim, nadobudnim mladim glasbenim mojstrom, je v ciklu Mladi virtuozi namenjen koncertni oder Viteške dvorane Križank. Od oktobra do aprila bo trinajstkrat mladostno zavibrirala v frekvencah sinergije med glasbeno nadarjenostjo in delovno vnemo koncertantov ob njihovi zgodnji predanosti glasbeni umetnosti. Mednarodni koncertni cikel pod umetniškim vodstvom Darka Brleka praznuje že petindvajset let. V njem vse od začetka nastopajo mladi upi, ki se ponašajo tudi s tekmovalnimi uspehi. Mnogi presenetijo ne samo z virtuoznostjo, ampak tudi neverjetno muzikalno zrelostjo navkljub rosnim letom. V 25. sezoni si od komaj 13- in 14-letnih pianistov uvodnega koncerta do komornih zasedb študentov na sklepnem večeru obetamo zvoke živopisne komorne in solistične glasbene zakladnice. Lepo vabljeni v družbo nadarjenih glasbenikov, tako slovenskih kot iz Črne gore, Gruzije, Makedonije, Srbije, Španije in Ukrajine, s Hrvaške, Poljske in Portugalske!

Vsi koncerti so brezplačni.

Za več informacij o dogodkih si oglejte Program.