Navigacija
SLO

Klub prijateljstva Festivala Ljubljana

Spoštovani,

v veliko čast in zadovoljstvo nam je, da vas lahko povabimo v KLUB PRIJATELJSTVA FESTIVALA LJUBLJANA.

Prijatelji Festivala Ljubljana s finančnimi sredstvi, idejami in moralno podporo pomagajo pri izvedbi dogodkov, ki jih Festival Ljubljana organizira v tekočem letu. Prepričani smo, da lahko skupaj bogatimo kulturno ponudbo naše prestolnice, saj nas družita ljubezen do vrhunske umetnosti in zavedanje kulturnega poslanstva Festivala Ljubljana.

Najpomembnejši projekti Festivala Ljubljana so:

Ljubljana Festival

Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_m7fca0475Najstarejši, najpomembnejši in najvplivnejši umetniški festival v Sloveniji in širši regiji je že 65 let nepogrešljiv del poletnega dogajanja in privablja tako domače kot tuje obiskovalke in obiskovalce. DV lasnekm letu smo jih našteli prek 45.000, ogledali pa so si 125 vrhunskih dogodkov, ki jih je ustvarilo okrog 2700 umetnic in umetnikov iz več kot 30 držav. V svoji dolgi zgodovini je festival gostil priznana imena, kot so: Dunajski filharmoniki, Izraelska filharmonija, Mariinsko gledališče iz Sankt Peterburga, Münchenski filharmoniki, Newyorška filharmonija, Akademski državni Bolšoj teater iz Rusije, Valerij Gergijev, sir Simon Rattle, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Ennio Morricone, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovič, Riccardo Chailly, Mariss Jansons, Béjart Ballet iz Lozane, Jurij Bašmet, Yehudi Menuhin, Julian Rachlin, Paata Burchuladze, José Cura, Jose Carreras, Elīna Garanča, ustvarjalci z londonskega West Enda idr.

Slovenski glasbeni dnevi

Festival, prek katerega že več kot 30 let spoznavamo tako novitete kot najboljše iz zakladnice domače glasbene ustvarjalnosti.

Mladi virtuozi

Ciklus je nastal pred 25 leti z željo predstaviti ustvarjalnost nadarjenih glasbenic in glasbenikov, ki so zaradi svojega odličnega znanja in talenta na začetku izvrstne mednarodne kariere. Vsi so dobitniki nagrad in priznanj s pomembnih glasbenih tekmovanj, svoje znanje izpopolnjujejo pri priznanih pedagogih oziroma glasbenih ustanovah, prav tako pa so že okusili pomembne koncertne odre sveta.

Božični koncerti

V decembru za posebno praznično vzdušje v Viteški dvorani Križank poskrbijo gojenke in gojenci Glasbenih šol Ljubljana Moste-Polje in Ljubljana Vič-Rudnik. Nekateri se z nastopom pred publiko soočajo prvič, mnogi pa so že pravi mali mojstri.

Festival Ljubljana svoje poslanstvo produciranja in organiziranja vrhunskih kulturno-umetniških dogodkov udejanja še prek drugih projektov. Njegovo delovanje podpira Mestna občina Ljubljana, vendar pa ne v celoti. Približno polovico sredstev za izvedbo vrhunskega programa si mora zagotoviti sam, in sicer s prodajo vstopnic, oddajo prostorov v najem ter donatorskimi in sponzorskimi sredstvi.


Postanite član KLUBA PRIJATELJSTVA FESTIVALA LJUBLJANA in nam pomagajte soustvarjati edinstvene zgodbe, ki zagotavljajo vrhunska umetniška doživetja ter postavljajo Ljubljano in Slovenijo na zemljevid pomembnih kulturnih destinacij.

Za vas smo pripravili posebne ponudbe:

Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_m7eb58414    Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_5d119cd

Bronasti ključ prijateljstva: članarina v višini 1000 evrov (z DDV)

Ugodnosti bronastega prijateljstva:

 

Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_m542c52c4    Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_m49698036

Srebrni ključ prijateljstva: članarina v višini 2000 evrov (z DDV)

Ugodnosti srebrnega prijateljstva:

 

Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_2086505a    Klub prijateljstva Festivala Ljubljana_1 (2)_html_12c72913

Zlati ključ prijateljstva: članarina v višini 3000 evrov (z DDV)

Ugodnosti zlatega prijateljstva:

 

Spoštovani, želimo si, da bi bile tudi za vas prireditve Festivala Ljubljana središče vaših umetniških doživetij.

Iskreno vabljeni v KLUB PRIJATELJSTVA FESTIVALA LJUBLJANA.

Darko Brlek
Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana
Predsednik Evropskega združenja festivalov EFA

Kontakt (Trženje)
Tel.: + 386 (0)1 /241 60 14

 

 

 


Pristopnica

Polja, označena z * so obvezna.

Plačilo na transakcijski račun Festivala Ljubljana: SI56 01261 6030357887