Navigacija
SLO

Poletna noč – Koncert ob 80. obletnici rojstva Jožeta Privška

Simfonični orkester RTV Slovenija
Big Band RTV Slovenija
Patrik Greblo, dirigent

21. junij 2017, 20.45
Kongresni trg
39, 29, 19, 9€

POLETNA NOČ 

Koncert ob 80. obletnici rojstva Jožeta Privška 

Simfonični orkester RTV Slovenija in Big Band RTV Slovenija

z mnogimi izjemnimi pevskimi solisti:

OTO PESTNER, DARJA ŠVAJGER, ALENKA GODEC, NUŠKA DRAŠČEK, NINA STRNAD, NUŠA DERENDA, EDVIN FLISER, MATJAŽ MRAK, ALEX VOLASKO, MATJAŽ KUMELJ, vokalna skupina KREATIVO in drugi 

Patrik Greblo in Lojze Krajnčan, dirigenta

Ne prižigaj luči v temi, Zlati prah imaš v očeh, Nad mestom se dani, Mini maksi, Mati, bodiva prijatelja, Samo nasmeh je bolj grenak,  Tam, kjer sem doma, Zato sem noro te ljubila, Kako sva si različna, Prva ljubezen, Silvestrski poljub, Zimzelen, Vozi me vlak v daljave je le nekaj naslovov priljubljenih slovenskih popevk, ki nosijo glasbeni podpis Jožeta Privška (1937–1998). Pianist, dirigent in skladatelj je spisal pomembna poglavja slovenske zabavne glasbe in jazza, trideset let kot dirigent Big Banda RTV Slovenija (sprva imenovan PORL – Plesni orkester Radia Ljubljana, nato Big Band RTV Ljubljana). Ponesel ga je na vrhunsko raven in zanj napisal več tisoč jazzovskih aranžmajev. Je tudi avtor številnih izvirnih jazzovskih kompozicij in pesmi, pisal je glasbo za film, televizijo in gledališče. Za ustvarjanje je prejel stanovsko Kozinovo nagrado, nagrado Prešernovega sklada in viktorja. Devetnajstega marca bi dopolnil 80 let, zaradi česar mu je prav letos posvečena Poletna noč.

Predprodaja z 20-odstotnim popustom za člane kluba Festivala Ljubljana in z 10-odstotnim popustom za nečlane, traja do 31. maja 2017. Do odprtja blagajne Križank (1. marec 2017), je popust možno uveljaviti na spletni strani www.ljubljanafestival.si in na prodajnem mestu Eventima (Celovška cesta 25). 40-odstotni popust za dijake in študente je do odprtja blagajne Križank možno uveljaviti z dokazili samo na prodajnem mestu Eventima – Celovška cesta 25. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo na dan prireditve.

 

 

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji


Video

Več o dogodku

Nakup vstopnic

Utrinki z dogodkov

Goopti