Navigacija
SLO

Vstopnice za muzikal Briljantina kupljene za prizorišče Križank je potrebno zamenjati.

Mladi virtuozi

6. marec 2013
19.30
Viteška dvorana, Križanke

Katja Meljnikov, violončelo

Nagrajenka Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije 2012
 

Primož Urbanč, klavir
 

Na sporedu

L. Beethoven – Sonata v A duru za klavir in violončelo
Gaspar Cassado – Suita za čelo solo
Robert Schumann – Adagio in Allegro op. 70 

Violončelistka Katja Meljnikov je dobitnica številnih državnih in mednarodnih nagrad, kot so na primer prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria v Gorici ter tri prve nagrade in zlato priznanje na tekmovanju slovenskih glasbenikov TEMSIG.

Leta 2012 ji je Akademija za glasbo Ljubljana podelila Prešernovo nagrado za izvedbo Elgarjevega Koncerta za violončelo s simfoničnim orkestrom Akademije. Kot solistka je že nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom Vrhnika, orkestrom Camerata Medica, simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo.

Katja Meljnikov je študentka Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu prof. Miloša Mlejnika. Med njenimi odmevnejšimi nastopi zadnjega časa je tudi recital v okviru festivala Young Classic Europe v Passauu v Nemčiji. 

Katja Meljnikov igra na instrument cremonskega mojstra Aleksandra Krilova, to pa je že skoraj družinska tradicija, saj na instrumente omenjenega mojstra igrata tudi njena starša violinista.
 

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji
Vstop prost
Vstop prost

Utrinki z dogodkov

Goopti