Navigacija
SLO

Mladi virtuozi

6. marec 2013
19.30
Viteška dvorana, Križanke

Katja Meljnikov, violončelo

Nagrajenka Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije 2012
 

Primož Urbanč, klavir
 

Na sporedu

L. Beethoven – Sonata v A duru za klavir in violončelo
Gaspar Cassado – Suita za čelo solo
Robert Schumann – Adagio in Allegro op. 70 

Violončelistka Katja Meljnikov je dobitnica številnih državnih in mednarodnih nagrad, kot so na primer prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria v Gorici ter tri prve nagrade in zlato priznanje na tekmovanju slovenskih glasbenikov TEMSIG.

Leta 2012 ji je Akademija za glasbo Ljubljana podelila Prešernovo nagrado za izvedbo Elgarjevega Koncerta za violončelo s simfoničnim orkestrom Akademije. Kot solistka je že nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom Vrhnika, orkestrom Camerata Medica, simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo.

Katja Meljnikov je študentka Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu prof. Miloša Mlejnika. Med njenimi odmevnejšimi nastopi zadnjega časa je tudi recital v okviru festivala Young Classic Europe v Passauu v Nemčiji. 

Katja Meljnikov igra na instrument cremonskega mojstra Aleksandra Krilova, to pa je že skoraj družinska tradicija, saj na instrumente omenjenega mojstra igrata tudi njena starša violinista.
 

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji
Vstop prost
Vstop prost
Goopti