Navigacija
SLO

Mamma Mia!

Muzikal

1. september 2017
20.30
Križanke

Glasba in besedila: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus

Dodatne pesmi: Stig Anderson

Besedilo: Catherine Johnson

Muzikal Mamma Mia! so v originalu v Londonu za Little Star in v sodelovanju z Universalom producirali: Judy Craymer, Richard East, Björn Ulvaeus

Dodatni materiali in aranžmaji: Martin Koch

Založnik: Universal Music Publishing Group

Producent: Jurij Franko

Režiser: Jug Radivojević

Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj

Glasbeni vodja: Patrik Greblo

Koreografija: Mojca Horvat

Prevod besedila: Živa Čebulj

Scenografija: Aleksandar Denić

Kostumografija: Bojana Nikitović

Zborovodja: Tomaž Pirnat

V naslovnih vlogah: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha Pesek, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Matjaž Kumelj

Celotna zasedba obsega več kot 40 izvajalcev.

 

MAMMA MIA! je muzikal, ki je navdušil svet in slovensko občinstvo po vsej deželi. Vnovič bo postavljen v ljubljanske Križanke, ki se bodo prelevile v grški otok in predstavile to romantično komedijo o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70-ih in drugega iz 90-ih let. Skozi čarobno pripovedovalno moč glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. Kako se konča romantična zgodba, polna optimizma in življenjske energije?

Legendarne uspešnice skupine Abba bodo v poletnih Križankah pod dirigentsko paličico Patrika Grebla zazvenele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj.

Muzikal Mamma Mia! uprizarjamo na podlagi pogodbe z Music Theatre International (MTI), 421 West 54th Street, New York, New York 10019 – tel.: (212) 541-4684, www.mtishows.com.

 

 

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji
35, 29€


Video

35, 29€
Goopti