Navigacija
SLO

MAMMA MIA!

Muzikal

22. avgust 2016, 20.30
Križanke
35,29

Na voljo še nekaj vstopnic

Glasba in besedila : Benny Andersson, Björn Ulvaeus

Dodatne pesmi: Stig Anderson

Besedilo: Catherine Johnson

Po originalni zamisli: Judy Craymer

Muzikal Mamma Mia! so v originalu v Londonu za Little Star in v sodelovanju z Universalom producirali: Judy Craymer, Richard East, Björn Ulvaeus

Dodatni materiali in aranžmaji: Martin Koch

Založnik: Universal Music Publishing Group

Producent: Jurij Franko

Režiser: Jug Radivojević

Prevod in priredba pesmi : Tomaž Domicelj

Glasbeni vodja: Patrik Greblo

Koreografija: Mojca Horvat

Prevod besedila: Živa Čebulj

Scenografija: Aleksandar Denić

Kostumografija: Bojana Nikitović

Zborovodja: Tomaž Pirnat

V naslovnih vlogah: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha Pesek, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Matjaž Kumelj

Celotna zasedba obsega več kot 40 izvajalcev.

 

Priljubljeni muzikal Mamma Mia!, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupina Abba, končno prihaja tudi na slovenski oder. Čarobno ljubezensko zgodbo s pridihom romantične Grčije in njenih sanjskih otokov si je doslej v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu po premieri v Gledališču Princa Edwarda v Londonu leta 1999 ogledalo že več kot 54 milijonov navdušenih obiskovalcev in ljubiteljev muzikalov.

 

Legendarne uspešnice skupine Abba bodo v poletnih Križankah pod dirigentsko paličico Patrika Grebla zazvenele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj.

 

Muzikal Mamma Mia! uprizarjamo na podlagi pogodbe z Music Theatre International (MTI), 421 West 54th Street, New York, New York 10019 – tel.: (212) 541-4684, www.mtishows.com.

 

Pomembno :

Snežne padavine so aprila poškodovale streho poletnega gledališča Križank. Prireditve se bodo nadaljevale, del prizorišča, ki je namenjen občinstvu, je trenutno nepokrit. 

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji


Video

Nakup vstopnic

Podobni dogodki

Goopti