Navigacija
SLO

Vstopnice za muzikal Briljantina kupljene za prizorišče Križank je potrebno zamenjati.

Briljantina, muzikal

Premiera

22. junij 2018, 21.00
Cankarjev dom
44,90, 39,90, 34,90 € (premiera)

Vstopnice za muzikal Briljantina, ki so bile kupljene za lokacijo Križanke  je potrebno zamenjati za nove do 31. maja na blagajni Križank (vsak delovnik od 10. do 20. ure, ob sobotah med 10. in 14. uro) ali v Eventimovi poslovalnici v Tivoliju (vsak delovnik od 10. do 16. ure). Menjava je možna za drug termin muzikala Briljantina oz. za drug dogodek v sklopu 66. Ljubljana Festivala. 

Briljantina, muzikal

Producent: Jurij Franko
Režija: Jug Radivojević
Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj
Prevod besedila in dialogov: Boštjan Gorenc – Pižama
Glasbeno vodstvo: Patrik Greblo
Strokovno svetovanje: Simona Vodopivec Franko
Koreografija: Milica Cerović
Scenografija: Aleksandar Denić
Kostumografija: Tatjana Radišić
Pomočnik koreografije: Matevž Česen
Zborovodja: Tomaž Pirnat

V naslovnih vlogah*:
Saša Lešnjek, Luka Markus Štajer, Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej, Domen Valič, Maša Medved, Mariša Jagodič, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Gašper Oblak, Žiga Lukman, Niko Krhlanko, Matevž Derenda, Klemen Mramor

*Prospot si pridržuje pravico do spremembe zasedbe.

Po velikem uspehu muzikala Mamma Mia!, ki je navdušil tako svetovno kot domače občinstvo, si bodo lahko ljubitelji omenjene zvrsti premierno ogledali muzikal Briljantina, nastal leta 1971 pod peresi avtorjev Jima Jacobsa in Warrena Caseyja. Na Broadwayu je doživel kar 3388 ponovitev v osmih letih, kar ni do tedaj uspelo še nobenemu drugemu muzikalu. Zaradi izjemnega zanimanja je Briljantina kmalu postala stalnica vseh večjih gledaliških odrov in še do danes velja za najbolj obiskan muzikal na svetu. O njegovi uspešnosti priča dejstvo, da so leta 1978 po gledališki predlogi posneli še film, v katerem sta glavno vlogo odigrala takrat še neznana John Travolta in Olivia Newton-John. Zgodba, ki se dogaja na ameriški srednji šoli Rydell High v 50. letih 20. stoletja, v ospredje postavlja priljubljenega fanta in sramežljivo dekle. Poletna romanca je združila Danyja in Sandy, a vsega je konec, ko se spet začne šola. Ostanejo le spomini na brezskrbne poletne dni, obarvani s plesom in petjem. Vročica poletnih noči bo zaživela po zaslugi producenta Jurija Franka in produkcijske hiše Prospot, v režiji Juga Radivojevića, prevajalca Boštjana Gorenca – Pižame, ob svetovnih glasbenih uspešnicah v prevodu in adaptaciji Tomaža Domicelja, pod taktirko maestra Patrika Grebla ter v svežih, z mladostniško energijo prepojenih koreografijah Milice Cerović.

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji
Nakup vstopnic

Utrinki z dogodkov

Goopti