Navigacija
SLO

Alpska saga

Muzikal z glasbo skupine Agropop

1. september 2017, 20.30
Križanke
28, 25€

Bil je prvi na vasi. A sedaj bo pustil za sabo kmečko dekle, ki ga obožuje, da bi osvojil mestno dekle, ki se ga sramuje. Pustil za sabo starša in veliko kmetijo, da bi osvojil svetovno slavo. Vse, da bi postal velik in slaven v velikem mestu, v Ljubljani. Pazite se, Franček prihaja!

Vaška zguba Franček, ki je najverjetneje kriv za vse požare, ki so iz neznanih razlogov zagoreli po večini vaških skednjev, se odloči da mora slediti svojemu velikemu talentu, da bi postal velik, znan in slaven pevec. Potem ko junaško prespi vojno za Slovenijo, potem ko si vzame vaško deklino, ljubezen iz otroštva Lojzko, zbere svoj pogum in očetovo kreditno kartico, ter se sam odpravi v Ljubljano, kjer takoj najde producente dvomljivega slovesa, ki so mu za denar pripravljeni odpreti vrata do zanesljivega uspeh. Najde pa tudi največjo in najboljšo… no ja, Jasmino, zaradi katere Sava večkrat teče proti Gorenjski. Njegova kreditna kartica z lahkoto osvoji njeno srce, seveda dokler je na njej kaj denarja.

Muzikal je narejen z glasbo skupine Agropop, v njem se bodo zvrstile največje uspešnice, kot so Franček piromanček, Jasmina, Ne verjemi, Ti si moj sonček, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon nas še živi, zraven pa še dve novi uspešnici, Če hočeš moja bit in Pleš Slovenka.

 

Desa Muck, scenarij

Jure Ivanušič, režiser

Matevž Česen, koreografija

Agropop, Aleš Klinar, glasba

 

Igralci:

Tilen Artač, Franček

Ana Maria Mitić, Lojzka

Jernej Čampelj, Oče/Producent

Kristina Mišović, Jasmina

Andreja Sonc/Anja Strajnar, Mama

Danaja Koren, Larisa Pukšič, Tanita Rose, Urška Koželj, Darja Drobnič, Žiga Bunič, Klemen Černe, Andrej Orel, Gašper Oblak, Luka Markus Štajer

 

Saga Bend:

Miha Gorše, klaviature

Tadej Košir, kitare

Matej Tekavčič, bas

Dorian Granda, bobni

 

Kreativna ekipa:

Vesna Mirtelj, kostumografinja

Darjan Mihajlović Cerar, scenograf

Peter Gaber, ilustracije

Igor Ribič, grafična podoba logotipa

David Andrej Francky, osvetlitev

Damir Rapić, tonski mojster

Tina Muc, vodja predstave

Nataša Castaldi, maska

Dejan Nikolič, fotografije

Miha Gorše, glasbeni producent

Aleš Klinar, producent

Gorazd Slak, izvršni producent

Špasteater, koprodukcija

Preberi več ⇓ Preberi manj ⇑
Deli s prijatelji
Nakup vstopnic
Goopti